Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso z indyka w pikantny sosie z cebulką.
Polecam.
Odsłon: 654
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4419
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1118
Polecam.
Odsłon: 654
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4419
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1118
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do indyka oraz solą i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej patelni smażymy na rozgrzanym oleju obrane pokrojone w krążki cebule. Prużymy do chwili uzyskania jasnobrązowego koloru. Po tym czasie dodajemy sok pomidorowy, ketchup i doprawiamy chili oraz cukrem.
3. Sos z cebulą łączymy z mięsem i chwilę gotujemy.
4. Danie gotowe. 5. Smacznego.