Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybki zdrowy obiad
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Indyka kroję na mniejsze kawałki, posypuję przyprawami i podduszam w rondelku lub głębokiej beztłuszczowej patelni. Jakieś 10-15 minut (to zależy jak duże są kawałki, im większe, tym dłużej, ja kroję takie na jeden kęs i 10 minut wystarcza).
Po 10 minutach wlewam sos i duszę aż indyk będzie miękki i smaki się wymieszają. Trwa to jakieś kwadrans. Przepis na "fit sos słodko-kwaśny" z DomowejPiwniczki jest tutaj : https://smaker.pl/przepis-fit-sos-slodko-kwasny,125812,domowapiwniczka.html przetwory warzywne to mój sposób na mega szybkie obiady
Podaję z makaronem bezglutenowym, brokułami albo inną obiadową zieleniną:) albo z ryżem. Zawsze zostawiam kilka kawałków mięsa i brokuła - mam gotowy słoik do pracy.