Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Indyka kroję na mniejsze kawałki, posypuję przyprawami i podduszam w rondelku lub głębokiej beztłuszczowej patelni. Jakieś 10-15 minut (to zależy jak duże są kawałki, im większe, tym dłużej, ja kroję takie na jeden kęs i 10 minut wystarcza).
Po 10 minutach wlewam sos i duszę aż indyk będzie miękki i smaki się wymieszają. Trwa to jakieś kwadrans.
Przepis na "fit sos słodko-kwaśny" z DomowejPiwniczki jest tutaj : https://smaker.pl/przepis-fit-sos-slodko-kwasny,125812,domowapiwniczka.html
przetwory warzywne to mój sposób na mega szybkie obiady
Podaję z makaronem bezglutenowym, brokułami albo inną obiadową zieleniną:) albo z ryżem.
Zawsze zostawiam kilka kawałków mięsa i brokuła - mam gotowy słoik do pracy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Futka 25 kwietnia 2017Zgłoś do usunięcia
Cudowne smaki :) Palce lizać <31 Kto głosował? | Odpowiedz