Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i aromatyczny dodatek do ziemniaków i warzyw.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 384
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 384
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
1. Filet indyka umyj i dokładnie osusz. 2. Do miseczki przełóż oliwę, zioła prowansalskie, czosnek oraz sól i pieprz czarny. Wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą bardzo dokładnie natrzyj mięso. 3. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. 4. Przed pieczeniem wyjmij mięso z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. 5. Piecz mięso przez około 1 godz. w temperaturze 200°C + termoobieg, co jakiś czas podlewaj sosem z pieczenia i gdy zacznie się przyrumieniać skrop obficie sokiem z cytryny. 7. Upieczone mięso podawaj pocięte w plasterki grubości 1-1,5 cm, polane sosem z pieczenia w towarzystwie pieczonych ziemniaczanych łódeczek i pieczonych pomidorków. 8. Smacznego :-)