Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i aromatyczny dodatek do ziemniaków i warzyw.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3793
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 658
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3793
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 658
Składniki
1. Filet indyka umyj i dokładnie osusz. 2. Do miseczki przełóż oliwę, zioła prowansalskie, czosnek oraz sól i pieprz czarny. Wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą bardzo dokładnie natrzyj mięso. 3. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. 4. Przed pieczeniem wyjmij mięso z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. 5. Piecz mięso przez około 1 godz. w temperaturze 200°C + termoobieg, co jakiś czas podlewaj sosem z pieczenia i gdy zacznie się przyrumieniać skrop obficie sokiem z cytryny. 7. Upieczone mięso podawaj pocięte w plasterki grubości 1-1,5 cm, polane sosem z pieczenia w towarzystwie pieczonych ziemniaczanych łódeczek i pieczonych pomidorków. 8. Smacznego :-)