Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z brzoskwiniami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 782
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 118
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 782
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 118
Składniki
Pierś indyka umyj, pokrój w plastry. Kiwi obierz, pokrój w cząstki. Brzoskwinie wyjmij z puszki, nie wylewaj soku. Mięso posyp solą i pieprzem, ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sokiem z brzoskwiń. Wokół mięsa ułóż pokrojone owoce, oliwki, masło.
Piecz pod przykryciem około 40 minut, aż mięso nabierze ładnego koloru. Podczas duszenia możesz dolewać kilka łyżek wody. Przed podaniem udekoruj listkami mięty.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień