Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Indyk z brzoskwiniami"
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 3192
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 621
To najlepsze muffinki jakie do tej pory upiekłam! Delikatne ciasto ze słodko-...
Odsłon: 3192
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 621
Składniki
Pierś indyka umyj, pokrój w plastry. Kiwi obierz, pokrój w cząstki. Brzoskwinie wyjmij z puszki, nie wylewaj soku. Mięso posyp solą i pieprzem, ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej sokiem z brzoskwiń. Wokół mięsa ułóż pokrojone owoce, oliwki, masło.
Piecz pod przykryciem około 40 minut, aż mięso nabierze ładnego koloru. Podczas duszenia możesz dolewać kilka łyżek wody. Przed podaniem udekoruj listkami mięty.
CZAS: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień