Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa pocięte w nitki/paski przypomina chińszczyznę:) Duża ilość warzyw w proporcji do mięsa sprawia że danie jest lekkie ale sycące:)
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1012
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 46
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1363
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 560
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6257
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1012
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 46
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1363
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 560
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6257
Składniki
Kalarepę i marchew obieramy i za pomocą specjalnej tarki lub obieraczki kroimy w nitki. Cebulę i czosnek po obraniu drobno siekamy. Paprykę kroimy w cienkie paski. Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Podsmażamy na małym ogniu aż wytopi się tłuszcz. Dodajemy cebulę i czosnek i podsmażymy 1-2 min. Następnie wrzucamy mięso mielone i smażymy na średnim ogniu do czasu aż straci czerwony kolor surowizny. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i chili. Na patelnię dodajemy warzywa: kalarepę, marchew, paprykę oraz pokrojone w kostkę pomidory. Mieszając podsmażamy 3-5 min. Dodajemy ciepły bulion/wodę zmieszany z koncentratem pomidorowym. Całość ostatecznie doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości warzyw. Potrawkę podałam z gotowanym ryżem ale równie dobrze smakuje z kaszą, ziemniakami lub makaronem.