Do góry

Dania główne Przepis na:

Indyk z ziołami

Indyk z ziołami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Indyk z ziołami"

Składniki

  • 50 dag piersi z indyka
  • 6 kromek chleba tostowego
  • 10 dag szynki
  • sól
  • po 2 łyżki posiekanych ziół (estragon
  • szałwia
  • pietruszka
  • trybula
  • tymianek)
  • 3 jajka
  • 8 jajek przepiórczych
  • 10 dag masła
  • pieprz. Przygotowanie:
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z indyka rozetnij na większy płat i lekko rozbij. Kromki chleba pokrój w drobną kostkę i przyrumień w piekarniku w temp. 180° C. Następnie przenieś do misy i poczekaj, aż wystygną. Dodaj szynkę pokrojoną w kostkę, posiekane zioła i żółtka. Posól, dopraw pieprzem i wymieszaj. Pod koniec dodaj sztywną pianę z białek.

  2. Na mięso wyłóż przygotowane nadzienie, a na krawędzi ułóż obrane jajka przepiórcze. Zwiń roladę i owiń folią aluminiową.

  3. Włóż do brytfanny (posmarowanej tłuszczem), podlej wodą i piecz w 180°C przez ok. 40 minut. Następnie zdejmij folię, ułóż na roladzie resztę masła i dopiecz jeszcze 30 minut.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń