Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Italian Meatballs czyli Włoskie pulpeciki
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 374
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 271
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 419
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1635
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 374
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 271
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 419
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1635
Składniki
Zaczynamy od zmieszania mięsa mielonego z bułką tartą, i ziołami włoskimi. Dodajemy sól i pieprz, odrobinę mleka i wyrabiamy na jednolitą masę.
Na oliwie podsmażamy kawałeczki czosnku i dodajemy do mięsa.
Formujemy dość małe kuleczki z mięsnej masy i obsmażamy na złoto. Przekłądamy na talerzyk i zajmujemy się przygotowaniem sosu.
Pomidory z puszki blendujemy lub miksujemy dodając jeszcze 1-2 podsmażone na oliwie ząbki czosnku.
Sos przelewamy do rondelka i dodajemy pulpeciki. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 30-40 minut.
Jeśli sos nie jest zbyt gesty, możemy dodać do niego 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie. Po tym sos powinien się zagęscić.
Podajemy z makaronem. Posypujemy świeżą natką pietruszki, i parmezanem.