Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Italian Meatballs czyli Włoskie pulpeciki
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Składniki
Zaczynamy od zmieszania mięsa mielonego z bułką tartą, i ziołami włoskimi. Dodajemy sól i pieprz, odrobinę mleka i wyrabiamy na jednolitą masę.
Na oliwie podsmażamy kawałeczki czosnku i dodajemy do mięsa.
Formujemy dość małe kuleczki z mięsnej masy i obsmażamy na złoto. Przekłądamy na talerzyk i zajmujemy się przygotowaniem sosu.
Pomidory z puszki blendujemy lub miksujemy dodając jeszcze 1-2 podsmażone na oliwie ząbki czosnku.
Sos przelewamy do rondelka i dodajemy pulpeciki. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 30-40 minut.
Jeśli sos nie jest zbyt gesty, możemy dodać do niego 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w zimnej wodzie. Po tym sos powinien się zagęscić.
Podajemy z makaronem. Posypujemy świeżą natką pietruszki, i parmezanem.