Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, prosty na obiad i podwieczorek. Proste składniki i proste wykonanie. Sprawdzony wielopokoleniowy smakołyk. Nigdy nic nie zostaje.
patelnia, łyżka, miska
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Obieramy jabłka z dziurką w środku i kroimy na plasterki ok. 0,5 cm grubości (nie apteka - zawsze coś nierówno wychodzi), robimy ze składników ciasto naleśnikowe powinno być dość gęste, wrzucamy jabłka i delikatnie mieszamy żeby ciasto oblepiło jabłka.
Nakładamy po krążku jabłkowym z ciastem na rozgrzaną patelnie i smażymy z obu stron. Jabłka w środku w zależności od odmiany będą miękkie lub bardziej twarde. Bezpiecznie jest ustawić średni lub mniejszy ogień, żeby dać szansę się rozgrzać jabłkom. Przekładamy na serwetkę lub ręcznik żeby odszedł tłuszcz. Posypujemy cukrem pudrem, można również cynamonem. Te robione na bazie napoju sojowego lub tego typu produktach będą bardziej słodkie, więc można z cukrem uważać.
Rewelacja smaku to dodatek dżemu lub konfitury truskawkowej. Smacznego.