Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, prosty na obiad i podwieczorek. Proste składniki i proste wykonanie. Sprawdzony wielopokoleniowy smakołyk. Nigdy nic nie zostaje.
patelnia, łyżka, miska
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Obieramy jabłka z dziurką w środku i kroimy na plasterki ok. 0,5 cm grubości (nie apteka - zawsze coś nierówno wychodzi), robimy ze składników ciasto naleśnikowe powinno być dość gęste, wrzucamy jabłka i delikatnie mieszamy żeby ciasto oblepiło jabłka.
Nakładamy po krążku jabłkowym z ciastem na rozgrzaną patelnie i smażymy z obu stron. Jabłka w środku w zależności od odmiany będą miękkie lub bardziej twarde. Bezpiecznie jest ustawić średni lub mniejszy ogień, żeby dać szansę się rozgrzać jabłkom. Przekładamy na serwetkę lub ręcznik żeby odszedł tłuszcz. Posypujemy cukrem pudrem, można również cynamonem. Te robione na bazie napoju sojowego lub tego typu produktach będą bardziej słodkie, więc można z cukrem uważać.
Rewelacja smaku to dodatek dżemu lub konfitury truskawkowej. Smacznego.