Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, prosty na obiad i podwieczorek. Proste składniki i proste wykonanie. Sprawdzony wielopokoleniowy smakołyk. Nigdy nic nie zostaje.
patelnia, łyżka, miska
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5233
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5233
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Obieramy jabłka z dziurką w środku i kroimy na plasterki ok. 0,5 cm grubości (nie apteka - zawsze coś nierówno wychodzi), robimy ze składników ciasto naleśnikowe powinno być dość gęste, wrzucamy jabłka i delikatnie mieszamy żeby ciasto oblepiło jabłka.
Nakładamy po krążku jabłkowym z ciastem na rozgrzaną patelnie i smażymy z obu stron. Jabłka w środku w zależności od odmiany będą miękkie lub bardziej twarde. Bezpiecznie jest ustawić średni lub mniejszy ogień, żeby dać szansę się rozgrzać jabłkom. Przekładamy na serwetkę lub ręcznik żeby odszedł tłuszcz. Posypujemy cukrem pudrem, można również cynamonem. Te robione na bazie napoju sojowego lub tego typu produktach będą bardziej słodkie, więc można z cukrem uważać.
Rewelacja smaku to dodatek dżemu lub konfitury truskawkowej. Smacznego.