Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Jabłka obrać,podzielić na ćwiartki,wykroić gniazda nasienne,maczać w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym.
Drożdże namoczyć w mleku,jak podrosną dodać do mąki wsypanej do miski,wymieszać,odstawić żeby podrosło.
Dodać 2 jajka,śmietanę,rozpuszczone masło,wyrobić ręką.
Podsypać mąkę na stolnicę ciasto rozwałkować,kroić na kwadraty,w każdy włożyć ćwiartkę jabłka,zalepić ciasto,obtoczyć w jajku i cukrze.
Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą,piec w dobrze nagrzanym piekarniku ( 180*C),aż będą rumiane.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)