Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa zapiekanka z tuńczykiem podbiła nasze kubki smakowe, polecam wykonać .
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5362
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17563
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 693
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5362
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17563
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 693
Składniki
Gotujemy kaszę jaglaną i odstawiamy do przestygnięcia.
Do kaszy dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulkę oraz tuńczyka i wszystko mieszamyNaczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i nakładamy składniki z garnka lekko dociskając. Na wierzch układamy pomidory i doprawiamy (ja dałam bazylię i zioła prowansalskie).
Jajka z jogurtem doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Powstałą masą zalewamy zapiekankę (polecam lekko nakłuć widelcem zapiekankę aby masa dostała się do środka) i pieczemy 40 min 180 stopni.