Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa zapiekanka z tuńczykiem podbiła nasze kubki smakowe, polecam wykonać .
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118061
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8391
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2115
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118061
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8391
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2115
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1534
Składniki
Gotujemy kaszę jaglaną i odstawiamy do przestygnięcia.
Do kaszy dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulkę oraz tuńczyka i wszystko mieszamyNaczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i nakładamy składniki z garnka lekko dociskając. Na wierzch układamy pomidory i doprawiamy (ja dałam bazylię i zioła prowansalskie).
Jajka z jogurtem doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Powstałą masą zalewamy zapiekankę (polecam lekko nakłuć widelcem zapiekankę aby masa dostała się do środka) i pieczemy 40 min 180 stopni.