Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2329 Ocena: 51787
Dodano: 13.12.2015
Odsłon: 4062
3-4 os. | 60 min | łatwe | drogie |
Jagnięcinę dzielimy na porcje, podsmażamy na oleju z jednej i drugiej strony, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażamy jeszcze chwilę. Następnie zalewamy bulionem warzywnym, wsypujemy zioła i dusimy na małym ogniu 45 min. Całość zagęszczamy rozpuszczoną w zimnej wodzie mąką ziemniaczaną. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

Futka 14 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Doskonałe mięsko, a prezentacja wprost bajeczna :) Odpowiedzi: 1 ▼10 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 14 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
mmmm, pycha :) Odpowiedzi: 1 ▼10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 14 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
u mnie rzadko bywa ://, ale jestem bardzo zachęcona, zdjęcie majstersztyk ! Odpowiedzi: 1 ▼11 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 13 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
uwielbiam jagnięcinę. U nas też dziś była :) Odpowiedzi: 1 ▼14 Kto głosował? | Odpowiedz