Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące danie rodem z Indii :) Jagnięcinę można zastapić filetem z kurczaka :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12551
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1420
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13583
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5729
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12551
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1420
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13583
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5729
Składniki
Na średnio dużym ogniu rozgrzać 2 łyżki oliwy w dużym rondlu/patelni z grubym dnem. Mięso obsmażyć partiami po 1-2 min. z każdej strony – przełożyć do jakiegoś naczynia. Na pozostały w rondlu tłuszcz wrzucić cebulę, mieszając, smażyć 5-6 min, aż się zeszkli. Dodać pastę curry – mieszać przez 2 min. Dodać mięsko i dusić aż będzie miękkie (czas zależy od wieku jagnięcia ;-) ). Dodać pomidory, koncentrat pomid., bulion i dynię. Przykryć, zmniejszyć ogień. Dusić ok. 10 minut, aż dynia będzie pół-miękka. Dodać fasolkę i groszek, przykryć, dusić kilka minut, aż warzywa zmiękną, ale nie sflaczeją ;) W międzyczasie ugotować ryż, przełożyć do naczynia- serwować z curry, posypać posiekaną świeżą kolendrą.