Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące danie rodem z Indii :) Jagnięcinę można zastapić filetem z kurczaka :)
Na średnio dużym ogniu rozgrzać 2 łyżki oliwy w dużym rondlu/patelni z grubym dnem.
Mięso obsmażyć partiami po 1-2 min. z każdej strony – przełożyć do jakiegoś naczynia.
Na pozostały w rondlu tłuszcz wrzucić cebulę, mieszając, smażyć 5-6 min, aż się zeszkli.
Dodać pastę curry – mieszać przez 2 min.
Dodać mięsko i dusić aż będzie miękkie (czas zależy od wieku jagnięcia ;-) ).
Dodać pomidory, koncentrat pomid., bulion i dynię. Przykryć, zmniejszyć ogień.
Dusić ok. 10 minut, aż dynia będzie pół-miękka.
Dodać fasolkę i groszek, przykryć, dusić kilka minut, aż warzywa zmiękną, ale nie sflaczeją ;)
W międzyczasie ugotować ryż, przełożyć do naczynia- serwować z curry, posypać posiekaną świeżą kolendrą.
Prawdziwie jednogarnkowe danie! Pilaw to tradycyjne wschodnie danie z dodatki...
Odsłon: 3839
Jedna z lepszych i szybszych metod na idealną jagnięcinę
Odsłon: 296
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 151
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 106
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 123
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 151
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 106
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 123
Składniki
Na średnio dużym ogniu rozgrzać 2 łyżki oliwy w dużym rondlu/patelni z grubym dnem. Mięso obsmażyć partiami po 1-2 min. z każdej strony – przełożyć do jakiegoś naczynia. Na pozostały w rondlu tłuszcz wrzucić cebulę, mieszając, smażyć 5-6 min, aż się zeszkli. Dodać pastę curry – mieszać przez 2 min. Dodać mięsko i dusić aż będzie miękkie (czas zależy od wieku jagnięcia ;-) ). Dodać pomidory, koncentrat pomid., bulion i dynię. Przykryć, zmniejszyć ogień. Dusić ok. 10 minut, aż dynia będzie pół-miękka. Dodać fasolkę i groszek, przykryć, dusić kilka minut, aż warzywa zmiękną, ale nie sflaczeją ;) W międzyczasie ugotować ryż, przełożyć do naczynia- serwować z curry, posypać posiekaną świeżą kolendrą.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Dania główne
Groszek w sosie winnym
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 206
Groszek w sosie winnym
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 90