Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące danie rodem z Indii :) Jagnięcinę można zastapić filetem z kurczaka :)
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 230
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18991
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 606
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 230
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18991
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 606
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 94
Składniki
Na średnio dużym ogniu rozgrzać 2 łyżki oliwy w dużym rondlu/patelni z grubym dnem. Mięso obsmażyć partiami po 1-2 min. z każdej strony – przełożyć do jakiegoś naczynia. Na pozostały w rondlu tłuszcz wrzucić cebulę, mieszając, smażyć 5-6 min, aż się zeszkli. Dodać pastę curry – mieszać przez 2 min. Dodać mięsko i dusić aż będzie miękkie (czas zależy od wieku jagnięcia ;-) ). Dodać pomidory, koncentrat pomid., bulion i dynię. Przykryć, zmniejszyć ogień. Dusić ok. 10 minut, aż dynia będzie pół-miękka. Dodać fasolkę i groszek, przykryć, dusić kilka minut, aż warzywa zmiękną, ale nie sflaczeją ;) W międzyczasie ugotować ryż, przełożyć do naczynia- serwować z curry, posypać posiekaną świeżą kolendrą.