Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycące danie rodem z Indii :) Jagnięcinę można zastapić filetem z kurczaka :)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1532
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1400
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 290
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1532
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1400
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 290
Składniki
Na średnio dużym ogniu rozgrzać 2 łyżki oliwy w dużym rondlu/patelni z grubym dnem. Mięso obsmażyć partiami po 1-2 min. z każdej strony – przełożyć do jakiegoś naczynia. Na pozostały w rondlu tłuszcz wrzucić cebulę, mieszając, smażyć 5-6 min, aż się zeszkli. Dodać pastę curry – mieszać przez 2 min. Dodać mięsko i dusić aż będzie miękkie (czas zależy od wieku jagnięcia ;-) ). Dodać pomidory, koncentrat pomid., bulion i dynię. Przykryć, zmniejszyć ogień. Dusić ok. 10 minut, aż dynia będzie pół-miękka. Dodać fasolkę i groszek, przykryć, dusić kilka minut, aż warzywa zmiękną, ale nie sflaczeją ;) W międzyczasie ugotować ryż, przełożyć do naczynia- serwować z curry, posypać posiekaną świeżą kolendrą.