Do góry

Dania główne Przepis na:

Jagnięcina w ziołach

Jagnięcina w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 862 Ocena: 16485

Dodano:

Odsłon: 3058

Dla odmiany

Składniki

  • mostek jagnięcy
  • Po 1 i 1/2 nasion łyżki nasion kolendry ,kminku ,kminu ,pieprzu cayenne ,czosnku niedźwiedziego
  • sól morska
  • oliwa z oliwek
  • świeżo mielony czarny pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C. Na suchą patelnię rozgrzana na średnim ogniu wrzuciłem kolendrę , kminek , kumin i pieprz . Prażyłem ,aż zaczął uwalniać się aromat. Utłukłem dość grubo w moździerzu. Nałożyłem przyprawy na mostek z obu stron , uklepałem , tworząc panierkę. Oprószyłem solą i pieprzem. Smażyłem mostek na patelni na łyżce oliwy ( tłuszczem do dołu) , aż się przyrumienił . Odwróciłem i szybko wstawiłem do piekarnika , piekłem ok. 8 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiłem na 5 minut . Podałem z sosem miętowym i zapiekanymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 15 czerwca 2014 Ja również z ogromną przyjemnością spróbowałabym takiej jagnięcinki :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 15 czerwca 2014 Ale bym tej jagnięcinki skosztowała, dawno jej nie jadłam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń