Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5261
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C. Na suchą patelnię rozgrzana na średnim ogniu wrzuciłem kolendrę , kminek , kumin i pieprz . Prażyłem ,aż zaczął uwalniać się aromat. Utłukłem dość grubo w moździerzu. Nałożyłem przyprawy na mostek z obu stron , uklepałem , tworząc panierkę. Oprószyłem solą i pieprzem. Smażyłem mostek na patelni na łyżce oliwy ( tłuszczem do dołu) , aż się przyrumienił . Odwróciłem i szybko wstawiłem do piekarnika , piekłem ok. 8 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawiłem na 5 minut . Podałem z sosem miętowym i zapiekanymi ziemniakami.