Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jaja z szynką i korniszonem w galarecie"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 157
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 282
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 51
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 12
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 157
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 282
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 51
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 12
Składniki
Natkę umyć, listki oberwać. Ogórki pokroić w talarki, szynkę w kawałki.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, każde umieścić w filiżance, obłożyć natką, ogórkiem i szynką.
Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić na co najmniej 15 minut (najlepiej na godzinę), by dobrze napęczniała, potem rozpuścić w ciepłym bulionie (nie gotować, bo straci właściwości żelujące), doprawić solą, pieprzem.
Gdy płyn zacznie tężeć, zalać jajka. Przed podaniem schłodzić.
Żeby potrawa pięknie stężała, na 1 litr płynu użyj co najmniej 2 dag żelatyny w proszku albo listkach (1 listek waży ok. 2,5 g).
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium