Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajecznica z awokado"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 86
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 86
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Składniki
Miąższ awokado wyjmuję łyżką i kroję na mniejsze kawałki, skrapiam odrobiną soku z cytryny.
Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam na nie awokado, chwilę je na nim podgrzewam, stale mieszając i uważając, żeby się nie przypaliło (tylko leciutko zrumieniam).
Jajka roztrzepuję w miseczce z solą i pieprzem. Wlewam do awokado i chwilę smażę, cały czas mieszam.
Zieleninę płuczę, osuszam, siekam. Posypuję nią jajecznicę przełożoną na talerz.
10 min • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 1 porcję
<strong>Izabela Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>Źródło: Kobieta i życie