Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pyszną kolację lub obiad.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112984
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 336
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 679
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 537
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112984
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 336
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 679
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 537
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Następnie podzielić na 4 równe części. Każdą część rozwałkować na okrąg. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Smażyć po kolei każdy placek z obu stron.
Farsz: Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć. Żółty ser zetrzeć na tarce lub posiekać w rozdrabniaczu. Do przecieru pomidorowego dodać szczyptę soli i pieprzu. Każdy placek posmarować przecierem, posypać podsmażoną cebulą i czosnkiem. Na każdy placek rozbić po jednym jajku. Żółtko przebić widelcem i postarać się rozciągnąć jajko na cały placek. Na wierzch posypać żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym na 180°C aż ser się rozpuści, czyli ok. 10-15 minut.