Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiem,że to nie okres wielkanocny, ale u nas te jak je się cały czas. Sprawdzają się super na obiad na kolację i nawet na imprezę jako przekąska. Zazwyczaj podaje je z sosem pieczarkowym lub buraczkami ale idealnie sprawdzi się tutaj tej sos tatarski lub musztardowy. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Zapraszam
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 68
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1213
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 448
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 68
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1213
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 448
Składniki
Jajka ugotować na półtwardo (gotowałam 3minuty). Cebulę oraz czosnek pokroić w drobną kostkę. Mięso umieścić w misce, dodać wszystkie pozostałe składniki i wyrobić masę jak na kotlety mielone. Podzielić na 5 równych części. Na dłoni rozpłaszczyć cienki placek z mięsa, położyć jajko i obtoczyć mięsną masą, tak aby z każdej strony było zakryte. Gotowe jajka obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. W garnku rozgrzać olej do temp. 160-165°C. Smażyć na głębokim tłuszczu (całe jajko powinno być zanurzone) ok 7-8 minut na złoto-brązowy kolor. Usmażone jajka wyciągamy łyżką cedzakową i kładziemy na ręczniki papierowe.