Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla jajka smażonego w tradycyjny sposób. Dla tych którzy liczą kalorie oraz dla tych, którzy nie muszą tego robić:) Polecam
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7932
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13699
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7932
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1226
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13699
Składniki
Wodę wlewam do garnuszka i doprowadzam do wrzenia, na gotującą wlewam ocet i wbijam po jednym jaku, gotuję ok 2-3 min, wyławiam łyżką cedzakową. Doprawiam solą.
Umytą i osuszoną sałatę rozdrabniam, dodaję obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz obrany i posiekany w pół plastry ogórek. Wszystko doprawiam solą, cukrem i sokiem z cytryny.Na końcu dodaję posiekaną natkę pietruszki i delikatnie mieszam ze sobą.
Ziemniaki gotuję do miękkości w solonej wodzie, odcedzam, ubijam i nakładam na talerze posypując posiekanym koperkiem