Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla jajka smażonego w tradycyjny sposób. Dla tych którzy liczą kalorie oraz dla tych, którzy nie muszą tego robić:) Polecam
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 63
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1166
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 396
Gnocchi to włoskie ziemniaczane kluseczki, przypominające nasze kopytka. Skor...
Odsłon: 63
Lubisz włoską kuchnię? Jeśli tak, z pewnością smakuje ci risotto. Czy wiesz,...
Odsłon: 1166
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 396
Składniki
Wodę wlewam do garnuszka i doprowadzam do wrzenia, na gotującą wlewam ocet i wbijam po jednym jaku, gotuję ok 2-3 min, wyławiam łyżką cedzakową. Doprawiam solą.
Umytą i osuszoną sałatę rozdrabniam, dodaję obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz obrany i posiekany w pół plastry ogórek. Wszystko doprawiam solą, cukrem i sokiem z cytryny.Na końcu dodaję posiekaną natkę pietruszki i delikatnie mieszam ze sobą.
Ziemniaki gotuję do miękkości w solonej wodzie, odcedzam, ubijam i nakładam na talerze posypując posiekanym koperkiem