Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka z czerwoną fasolą i pomidorami

Jajka z czerwoną fasolą i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2844

Dodano:

Odsłon: 1558

Przepis zaczerpnięty z programu Super Food na co dzień Jamiego Olivera. Pyszne i sycące pełnowartościowe danie.

Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • pół papryczki chilli
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 dojrzałe pomidory
  • pęczek szczypiorku
  • 4 jajka
  • Sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka z czerwoną fasolą i pomidorami

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy papryczkę chilli pokrojoną w plasterki.
    Fasolę odsączamy z zalewy i wrzucamy na patelnię.
    Smażymy aż fasola odparuje z pozostałości wody i popęka.
    dodajemy pokrojone w ósemki pomidory.
    wszystko dusimy ok. 10 min.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Pod koniec duszenia wbijamy jajka i przykrywamy pokrywką.
    Dusimy do ścięcia białek.
    Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
    Smacznego!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń