Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z programu Super Food na co dzień Jamiego Olivera. Pyszne i sycące pełnowartościowe danie.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy papryczkę chilli pokrojoną w plasterki. Fasolę odsączamy z zalewy i wrzucamy na patelnię. Smażymy aż fasola odparuje z pozostałości wody i popęka. dodajemy pokrojone w ósemki pomidory. wszystko dusimy ok. 10 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec duszenia wbijamy jajka i przykrywamy pokrywką. Dusimy do ścięcia białek. Na koniec posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!!!!