Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować kotlety mielone.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24832
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24832
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Składniki
Mięso mielone przełożyć do miski. Bułkę namoczyć w letniej wodzie, gdy już się rozmoknie porządnie wycisnąć z wodzy. Do mięsa dodać pokrojoną cebule, jajko, bułkę sól i pieprz. Masę mięsną wyrabiać rękami zamoczonymi w zimnej wodzie. Formować małe kotleciki i panierować je w tartej bułce. Smażyć z obu stron na jasnobrązowy kolor. Nie podlewać kotletów wodą, bo skórka nie będzie chrupać. Dosmażając zmniejszyć po prostu ogień.
Kotlety mielone można uczynić atrakcyjnymi na wiele sposobów: • zapiec z plastrem obranego pomidora i serem • przybrać wiórkami chrzanu • ułożyć na nich po 1 sadzonym jajku • zapiec z cienkim plastrem boczku wędzonego • przybrać piklami