Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować kotlety mielone.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 133
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 227
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 73
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 133
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 227
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 73
Składniki
Mięso mielone przełożyć do miski. Bułkę namoczyć w letniej wodzie, gdy już się rozmoknie porządnie wycisnąć z wodzy. Do mięsa dodać pokrojoną cebule, jajko, bułkę sól i pieprz. Masę mięsną wyrabiać rękami zamoczonymi w zimnej wodzie. Formować małe kotleciki i panierować je w tartej bułce. Smażyć z obu stron na jasnobrązowy kolor. Nie podlewać kotletów wodą, bo skórka nie będzie chrupać. Dosmażając zmniejszyć po prostu ogień.
Kotlety mielone można uczynić atrakcyjnymi na wiele sposobów: • zapiec z plastrem obranego pomidora i serem • przybrać wiórkami chrzanu • ułożyć na nich po 1 sadzonym jajku • zapiec z cienkim plastrem boczku wędzonego • przybrać piklami