Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć!!! Smażenie na wodzie polega na obróbce bez dodatku tłuszczu zewnętrznego i tak właśnie został zrobiony nasz kurczak. Polecam tą metodę ponieważ jest zdrowsza od tradycyjnego smażenia na oleju, a smak i konsystencja mięsa wyśmienita. Ale sami zobaczycie jak szybko i prosto przygotować kurczaka. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5159
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 297
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13383
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5159
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 297
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13383
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
Na początku uda należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą i od razu wrzucamy go na suchą patelnię, wlewamy szklankę wody, i wszystkie przyprawy z listy, czosnek należy drobno posiekać. Wszystko dokładnie mieszamy na patelni, uda odwracamy skórą do dołu, przykrywamy patelnię i odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby kurczak się zamarynował, jeżeli nie ma czasu, można patelnie wstawić od razu do gotowania. Gdy kurczak już się zamarynuje, przykrytą patelnie wstawiamy na gaz i dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie patelnię odkrywamy, redukujemy wodę i już podsmażamy na tłuszczu kurczaka z obu stron na złoty kolor. Gotowe!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę smacznego.