Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć!!! Smażenie na wodzie polega na obróbce bez dodatku tłuszczu zewnętrznego i tak właśnie został zrobiony nasz kurczak. Polecam tą metodę ponieważ jest zdrowsza od tradycyjnego smażenia na oleju, a smak i konsystencja mięsa wyśmienita. Ale sami zobaczycie jak szybko i prosto przygotować kurczaka. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5585
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4374
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11875
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6771
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5585
Składniki
Na początku uda należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą i od razu wrzucamy go na suchą patelnię, wlewamy szklankę wody, i wszystkie przyprawy z listy, czosnek należy drobno posiekać. Wszystko dokładnie mieszamy na patelni, uda odwracamy skórą do dołu, przykrywamy patelnię i odstawiamy do lodówki na kilka godzin aby kurczak się zamarynował, jeżeli nie ma czasu, można patelnie wstawić od razu do gotowania. Gdy kurczak już się zamarynuje, przykrytą patelnie wstawiamy na gaz i dusimy na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie patelnię odkrywamy, redukujemy wodę i już podsmażamy na tłuszczu kurczaka z obu stron na złoty kolor. Gotowe!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę smacznego.