Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie sos serowy a nie wiecie jak go zrobić, zapraszam :)
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25455
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2015
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25455
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2015
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku i dodać mąkę. Smażyć przez chwilę (mniej więcej minutę) ciągle mieszają, tak jak robi się zasmażkę.
Wlać do rondelka mleko i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Mieszać trzeba cały czas, aż mleko się zagotuje. Następnie gotować na wolniutkim ogniu dopóki około dwie minuty.
Odstawić na bok i dodać utarty ser. Ja starłam mniej więcej szklankę cheddara pomieszanego ze zwykłym żółtym serem. Trzeba mieszać dopóki ser się nie rozpuści, a sos będzie miał gładką masę.
Na koniec doprawić sola i pieprzem i dosypać zieleninę. U mnie to była pokrojona natka pietruszki. Podawać z makaronem. Smacznego!