Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie sos serowy a nie wiecie jak go zrobić, zapraszam :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3815
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3815
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3824
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 393
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 744
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku i dodać mąkę. Smażyć przez chwilę (mniej więcej minutę) ciągle mieszają, tak jak robi się zasmażkę.
Wlać do rondelka mleko i dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Mieszać trzeba cały czas, aż mleko się zagotuje. Następnie gotować na wolniutkim ogniu dopóki około dwie minuty.
Odstawić na bok i dodać utarty ser. Ja starłam mniej więcej szklankę cheddara pomieszanego ze zwykłym żółtym serem. Trzeba mieszać dopóki ser się nie rozpuści, a sos będzie miał gładką masę.
Na koniec doprawić sola i pieprzem i dosypać zieleninę. U mnie to była pokrojona natka pietruszki. Podawać z makaronem. Smacznego!