Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jambalaya to kreolska potrawa składająca się głównie z ryżu, z dodatkiem cebuli, czosnku, papryki i pomidorów.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16817
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 95
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23660
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Kurczaka pokroić w średnią kostkę przyprawić solą, pieprzem i dwiema rodzajami papryki. Mięso podpiec na patelni na rozgrzanym oleju przez około 5-6 minut.
Następnie na patelnię wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojoną w kostkę cebulę. Podpiekać razem ok. 5 minut.
Paprykę pokroić w paski, pomidory w kawałki, a ogórki w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię.
Gdy papryka zmięknie dodać ryż, koncentrat pomidorowy, ketchup i wszystko wymieszać. Na końcu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem.