Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jambalaya to kreolska potrawa składająca się głównie z ryżu, z dodatkiem cebuli, czosnku, papryki i pomidorów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5845
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1302
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12567
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5845
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1302
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12567
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Kurczaka pokroić w średnią kostkę przyprawić solą, pieprzem i dwiema rodzajami papryki. Mięso podpiec na patelni na rozgrzanym oleju przez około 5-6 minut.
Następnie na patelnię wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojoną w kostkę cebulę. Podpiekać razem ok. 5 minut.
Paprykę pokroić w paski, pomidory w kawałki, a ogórki w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wrzucić na patelnię.
Gdy papryka zmięknie dodać ryż, koncentrat pomidorowy, ketchup i wszystko wymieszać. Na końcu dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku solą i pieprzem.