Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wegetarianskie
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Składniki
Oczyszczony jarmuz gotowac w malej ilosci wody az liscie nieco sie skurcza ; osaczyc. Obrac szalotki , wieksze przekroic na pol ; roozgrzac smalec , podsmazyc na nim szalotki .
Dodac liscie jarmuzu , i dusic lekko przez 5 min ; po tym czasie pokruszyc kostki rosolowe i posypac nimi jarzyny na patelni ; zalac 1/4 l wody i dusic jeszcze przez ok 30 min.
Obrac marchew i ziemniaki , pokroic w plasterki lub gruba kostke ; dodac do jarmuzu ; calosc dusic jeszcze przez 30 min. Doprawic pieprzem .
Na 10 min przed koncem duszenia usmazyc na masle jajka sadzone i ulozyc je na jarmuzu .