Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarskie kieszonki z twarogiem"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 49
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 49
Składniki
Cukinie umyj, a marchew obierz. Pokrój warzywa w drobną kostkę i podsmaż na patelni razem z odcedzonym groszkiem oraz kukurydzą. Zdejmij z patelni, po czym gdy ostygną, wymieszaj z pokrojonym na drobne paski serem żółtym.
Z mąki, twarogu, margaryny, jajka i soli zagnieść sprężyste ciasto. Następnie rozwałkuj je na cienki placek i wykrój niewielkie kwadraty.
Na każdy kawałek nałóż farsz, zlep brzegi i piecz kieszonki 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°CŹródło: Telemax