Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowa z kurczakiem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12865
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14133
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5865
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12865
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1460
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14133
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5865
Składniki
Mięso umyj, włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Zagotuj. Usuń pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Warzywa korzeniowe obierz, opłucz. Włóż do wywaru.
Wywar gotuj ok. 40 minut. Fasolkę oczyść, opłucz. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Kurczaka wyjmij z garnka, do wywaru włóż pokrojone warzywa oraz groszek.
Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotuj pod przykryciem jeszcze 10–15 minut. Mięso kurczaka oddziel od skóry i kości. Potnij na niewielkie kawałki. Dodaj do zupy pod koniec gotowania. Ponownie przypraw. Udekoruj natką.Źródło: Tina