Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowa z kurczakiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Mięso umyj, włóż do garnka. Zalej zimną wodą. Zagotuj. Usuń pianę, która powstanie na powierzchni wywaru. Warzywa korzeniowe obierz, opłucz. Włóż do wywaru.
Wywar gotuj ok. 40 minut. Fasolkę oczyść, opłucz. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Kurczaka wyjmij z garnka, do wywaru włóż pokrojone warzywa oraz groszek.
Zupę przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotuj pod przykryciem jeszcze 10–15 minut. Mięso kurczaka oddziel od skóry i kości. Potnij na niewielkie kawałki. Dodaj do zupy pod koniec gotowania. Ponownie przypraw. Udekoruj natką.Źródło: Tina