Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynowy krem z tortellini"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Składniki
Ugotuj pierożki tortellini, ostudź. Udko oczyść, zalej zimną wodą, wrzuć liść laurowy, ziele ang. i gotuj na wolnym ogniu. Odszumuj. Kiedy wywar będzie już dość klarowny, dodaj obrane i pokrojone warzywa.
Kiedy warzywa będą już miękkie, wyjmij z garnka udko, a resztę składników dokładnie zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby zagęść śmietaną rozrobioną z odrobiną mąki. Zupę podaj z pierożkami tortellini.Źródło: Świat kobiety