Do góry

Dania główne Przepis na:

Jatrovy rizek

Jatrovy rizek

Autor:

Przepisów i artykułów: 558 Ocena: 11192

Dodano:

Odsłon: 10754

Czeskie specjały.

Składniki

  • wątroba plastry centymetrowe, u mnie jagnięca
  • sól i pieprz
  • Bułka tarta do panierki
  • mąka do panierki
  • jajo do panierki
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokroiłam wątrobę na centymetrowe plastry, od razu lepiej wyciąć grube żyły bo będą twarde.

  2. Plastry oprószyłam solą i pieprzem.

  3. Opanierowałam jak schabowe i usmażyłam na rumiano.

  4. Jadłam to danie wieki temu i zawsze chciałam wrócić do przepisu. Kotlety są przepyszne a te wykonane z wątróbki jagnięcej są wyjątkowo delikatne.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń