Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W Azji ryż to symbol życia i podstawa dań. Robi się z niego mąkę, płatki, olej, papier. Każda kucharka ma swoje własne sposoby przyrządzania i podawania ryżu. Ja proponuję zieloną wersję.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1140
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4786
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1433
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1140
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4786
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1433
Składniki
Ryż przepłukać. Do wody dodać 1 płaską łyżeczkę młodego jęczmienia, lekko posolić. Zagotować wodę. Dodać ryż, gotować na małym ogniu przez ok. 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając. Nie przykrywać garnka. W celu rozluźnienia ryż należy starannie oddzielić widelcem. Można go podawać zarówno do słodkich dań jak i słonych.