Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z sarny jest niezwykle pyszne i aromatyczne. Jeśli dobrze się je przygotuje będzie jednocześnie kruche i soczyste. Lekko orzechowy smak sarniny połączyłam z ziemniakami, słodką kolorową papryką, czerwoną cebulą, kukurydzą i odrobiną chili. Wyszło bardzo kolorowo, apetycznie, a co najważniejsze smacznie.
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 145
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 156
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 44
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 60
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 145
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 156
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 174
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 44
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 60
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Obtaczamy w pieprzu ziołowym. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy masło. Partiami podsmażamy mięso. Uwaga: nie wrzucamy wszystkiego mięsa na raz, gdyż mięso zacznie się dusić, a soki będą z niego wypływać. Aby kawałki mięsa zostały soczyste, muszą się szybko przyrumienić. Do zrumienionego mięsa dokładamy pokrojone w słupki ziemniaki, ziarna kukurydzy, pokrojone w drobną kostkę chili i cebulę pokrojoną w pióra. Solimy. Wlewamy 200 ml wody lub bulionu z sarny. Dusimy, aż ziemniaki będą miękkie. Dodajemy pokrojone w paski papryki i dusimy około 5 minut. Papryka powinna zostać chrupiąca. Potrawkę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Danie jest gotowe do podania.