Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z sarny jest niezwykle pyszne i aromatyczne. Jeśli dobrze się je przygotuje będzie jednocześnie kruche i soczyste. Lekko orzechowy smak sarniny połączyłam z ziemniakami, słodką kolorową papryką, czerwoną cebulą, kukurydzą i odrobiną chili. Wyszło bardzo kolorowo, apetycznie, a co najważniejsze smacznie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5206
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5737
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1188
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5206
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Obtaczamy w pieprzu ziołowym. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy masło. Partiami podsmażamy mięso. Uwaga: nie wrzucamy wszystkiego mięsa na raz, gdyż mięso zacznie się dusić, a soki będą z niego wypływać. Aby kawałki mięsa zostały soczyste, muszą się szybko przyrumienić. Do zrumienionego mięsa dokładamy pokrojone w słupki ziemniaki, ziarna kukurydzy, pokrojone w drobną kostkę chili i cebulę pokrojoną w pióra. Solimy. Wlewamy 200 ml wody lub bulionu z sarny. Dusimy, aż ziemniaki będą miękkie. Dodajemy pokrojone w paski papryki i dusimy około 5 minut. Papryka powinna zostać chrupiąca. Potrawkę posypujemy posiekaną natką pietruszki. Danie jest gotowe do podania.