Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, pyszne, aromatyczne i sycące danie :)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 83
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 153
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 113
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 83
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 153
Składniki
Umyte mięso kroimy w średnią kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu, wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Paprykę i ogórki kroimy w średnią kostkę, a pieczarki na połówki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w średnią kostkę. W garnku z rozgrzanym olejem podsmażamy mięso, aż będzie miękkie (w razie potrzeby podlewamy wodą). Dodajemy cebulę, paprykę i dusimy około 10 minut na wolnym ogniu co chwilę mieszając. Dodajemy pieczarki i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy ogórki, koncentrat pomidorowy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy, mieszamy i dusimy około 10-15 minut.