Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu, pyszne, aromatyczne i sycące danie :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94937
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1896
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5716
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5708
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94937
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1896
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5716
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5708
Składniki
Umyte mięso kroimy w średnią kostkę, posypujemy przyprawą do gulaszu, wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Paprykę i ogórki kroimy w średnią kostkę, a pieczarki na połówki. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w średnią kostkę. W garnku z rozgrzanym olejem podsmażamy mięso, aż będzie miękkie (w razie potrzeby podlewamy wodą). Dodajemy cebulę, paprykę i dusimy około 10 minut na wolnym ogniu co chwilę mieszając. Dodajemy pieczarki i dusimy kolejne 10 minut. Dodajemy ogórki, koncentrat pomidorowy, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy, mieszamy i dusimy około 10-15 minut.