Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię proste dania z kilku składników, które robią się praktycznie same. Dania jednogarnkowe w sezonie jesienno-zimowym często pojawiają się na moim stole, ponieważ są smaczne i pożywne. W takich daniach świetnie sprawdza się dziczyzna, gdyż ma niezwykle bogaty, delikatny, a jednocześnie charakterystyczny smak, który idealnie komponuje się z grzybami, ziemniakami i śmietaną.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5356
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8614
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17552
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 677
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5356
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8614
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17552
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 677
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Partiami podsmażamy na rozgrzanym klarowanym maśle. Do zrumienionego mięsa wlewamy koniak, gdy odparuje dodajemy grzyby, pokrojoną w pióra cebulę i ziemniaki. Dodajemy sos worcestershire, sól, liść laurowy, tymianek i ziele angielskie. Dusimy, aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Dodajemy śmietanę, dusimy bez przykrycia, aż śmietana się zredukuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypane zieleniną.