Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię proste dania z kilku składników, które robią się praktycznie same. Dania jednogarnkowe w sezonie jesienno-zimowym często pojawiają się na moim stole, ponieważ są smaczne i pożywne. W takich daniach świetnie sprawdza się dziczyzna, gdyż ma niezwykle bogaty, delikatny, a jednocześnie charakterystyczny smak, który idealnie komponuje się z grzybami, ziemniakami i śmietaną.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5736
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 122
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5736
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 122
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 135
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Mięso kroimy w kostkę. Partiami podsmażamy na rozgrzanym klarowanym maśle. Do zrumienionego mięsa wlewamy koniak, gdy odparuje dodajemy grzyby, pokrojoną w pióra cebulę i ziemniaki. Dodajemy sos worcestershire, sól, liść laurowy, tymianek i ziele angielskie. Dusimy, aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Dodajemy śmietanę, dusimy bez przykrycia, aż śmietana się zredukuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypane zieleniną.