Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienny gulasz z dynią"
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 17
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 168
Dziś polecam pyszne rogaliki drożdżowe z konfiturą z jabłek i mango Takie r...
Odsłon: 6981
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 17
Chleb z mąki lnianej. Ja swój chleb ukroiłam jeszcze gorący więc jest trochę...
Odsłon: 168
Dziś polecam pyszne rogaliki drożdżowe z konfiturą z jabłek i mango Takie r...
Odsłon: 6981
Składniki
Fasolę Jaś namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie. Następnego dnia, przepłucz ją, zanurz w nowej czystej wodzie, ugotuj i odcedź.
Umyte mięso pokrój w kostkę, szalotki na ćwiartki, a czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj.
Przesmaż na oleju, dopraw przyprawą do mięs, dodaj liść laurowy i duś pod przykryciem 10 minut. Następnie dosyp resztę przypraw, wlej bulion i gotuj na małym ogniu około godziny.
Do podduszonego mięsa dołóż pokrojoną w grubą kostkę dynię, kolorową paprykę i osączoną ugotowaną fasolę. Wlej przecier pomidorowy i gotuj jeszcze około 30 minut.
Na koniec dopraw danie według uznania i dodaj pokrojoną papryczkę chili. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, posyp gulasz jedynie posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.
120 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Super TV