Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To popularne danie w Korei, o zaskakującym, słodko-słonym smaku.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Składniki sosu dokładnie łączymy ze sobą, odstawiamy na bok.
W dużym garnku gotujemy (10 minut) kurczaka w bulionie wraz z przygotowanym sosem.
Do garnka dodajemy ziemniaki, marchewkę, cebulę i chili. Gotujemy 7-8 minut, redukujemy ogień dodajemy makaron i grzyby (gotujemy 3 minuty). Uwaga, ziemniaki nie mogą być zbyt miękkie, nie mogą się rozpadać.
Ściągamy z ognia, dekorujemy dymką i sezamem. Można podawać z ryżem.