Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To popularne danie w Korei, o zaskakującym, słodko-słonym smaku.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7590
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2650
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7590
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2650
Składniki
Składniki sosu dokładnie łączymy ze sobą, odstawiamy na bok.
W dużym garnku gotujemy (10 minut) kurczaka w bulionie wraz z przygotowanym sosem.
Do garnka dodajemy ziemniaki, marchewkę, cebulę i chili. Gotujemy 7-8 minut, redukujemy ogień dodajemy makaron i grzyby (gotujemy 3 minuty). Uwaga, ziemniaki nie mogą być zbyt miękkie, nie mogą się rozpadać.
Ściągamy z ognia, dekorujemy dymką i sezamem. Można podawać z ryżem.