Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To popularne danie w Korei, o zaskakującym, słodko-słonym smaku.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 82
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 212
Składniki
Składniki sosu dokładnie łączymy ze sobą, odstawiamy na bok.
W dużym garnku gotujemy (10 minut) kurczaka w bulionie wraz z przygotowanym sosem.
Do garnka dodajemy ziemniaki, marchewkę, cebulę i chili. Gotujemy 7-8 minut, redukujemy ogień dodajemy makaron i grzyby (gotujemy 3 minuty). Uwaga, ziemniaki nie mogą być zbyt miękkie, nie mogą się rozpadać.
Ściągamy z ognia, dekorujemy dymką i sezamem. Można podawać z ryżem.