Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Udka umyć,osuszyć,zdjąć skórę,natrzeć solą,pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Mięso umieścić w rękawie pieczeniowym,wlać jogurt,rękaw zamknąć i obracać nim,aż jogurt pokryje udka.
Włożyć na noc do lodówki.
Rękaw umieścić w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni Celcjusza.Piec 40 minut.
Podawać z pieczonymi ziemniakami.