Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Udka umyć,osuszyć,zdjąć skórę,natrzeć solą,pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Mięso umieścić w rękawie pieczeniowym,wlać jogurt,rękaw zamknąć i obracać nim,aż jogurt pokryje udka.
Włożyć na noc do lodówki.
Rękaw umieścić w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni Celcjusza.Piec 40 minut.
Podawać z pieczonymi ziemniakami.