Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 52
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 114
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20517
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 103
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 52
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 114
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20517
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 103
Składniki
Oczyszczone udka natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem i skórką startą z 1 pomarańczy. Wycisnąć sok i wlać do udek. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzać na patelni oliwę, obsmażyć kaczkę z obu stron i dodać marynatę pomarańczową. Dusić pod przykryciem ok. 1 godziny. Jak sok wyparuje,wycisnąć drugą pomarańczę i dodać do udek. Kaczka znakomicie smakuje z kluskami śląskimi.