Do góry

Dania główne Przepis na:

Kacze udka w pomarańczach

Kacze udka w pomarańczach

Autor:

Przepisów i artykułów: 2192 Ocena: 48630

Dodano:

Odsłon: 11441

:)

Składniki

  • 2 udka z kaczki
  • 2 pomarańcze
  • 4 ząbki czosnku
  • Łyżeczka soli
  • Majeranek
  • Oliwa
  • Pieprz
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Oczyszczone udka natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem i skórką startą z 1 pomarańczy. Wycisnąć sok i wlać do udek. Odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia rozgrzać na patelni oliwę, obsmażyć kaczkę z obu stron i dodać marynatę pomarańczową. Dusić pod przykryciem ok. 1 godziny. Jak sok wyparuje,wycisnąć drugą pomarańczę i dodać do udek. Kaczka znakomicie smakuje z kluskami śląskimi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń