Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone wątróbki kacze z cebulką, podane z młodymi ziemniakami i surówką z kapusty.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1593
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 43
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1593
Składniki
Wykonanie surówki: Kapustę kroimy w drobne paski, obraną marchew ścieramy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, dodajemy majonez i mieszamy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy przykrytą do lodówki.
Wykonanie dania: Wątróbki płuczemy w zimnej, bieżącej wodzie, wycinamy żyłki, płuczemy i moczymy w kilku wodach. Wymoczone wątróbki wkładamy na durszlak i osączamy z wody.
Smażymy na gorącym roztopionym smalcu.
W między czasie obieramy cebulę, kroimy w pół plastry. Cebulę solimy, posypujemy ziołowym pieprzem, mieszamy.
Pokrojoną, doprawioną cebulę dodajemy do smażących się wątróbek. Smażymy do ładnego zeszklenia się cebuli.
Usmażone wątróbki podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty. Danie możemy lekko udekorować zielenią. Smacznego!!!