Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam kaczkę, pod każdą postacią, taką robiłam pierwszy raz, oczywiście była przepyszna
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 432
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 97
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 21
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 432
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 97
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 21
Składniki
1. kaczkę umyć, natrzeć solą, sosem sojowym, czosnkiem i majerankiem (w środku również) odstawić na dobę do lodówki, 2. mięso wymieszać z pokrojoną drobno wątróbką, cebulą, namoczoną bułką i jajkiem, dodać posiekaną natkę, doprawić solą i pieprzem, 3. tuszkę kaczki napełnić farszem, zaszyć, ułożyć w brytfannie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st, piec ok 2 godz (ja przez 1 godzinę piekłam mięso przykryte folią, żeby zbytnio sie nie wysuszyło), kilka razy polać mięso wytworzonym sosem, smacznego