Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam kaczkę, pod każdą postacią, taką robiłam pierwszy raz, oczywiście była przepyszna
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 60
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 781
Dziś do pracy.
Odsłon: 279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1723
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 60
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 781
Dziś do pracy.
Odsłon: 279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1723
Składniki
1. kaczkę umyć, natrzeć solą, sosem sojowym, czosnkiem i majerankiem (w środku również) odstawić na dobę do lodówki, 2. mięso wymieszać z pokrojoną drobno wątróbką, cebulą, namoczoną bułką i jajkiem, dodać posiekaną natkę, doprawić solą i pieprzem, 3. tuszkę kaczki napełnić farszem, zaszyć, ułożyć w brytfannie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st, piec ok 2 godz (ja przez 1 godzinę piekłam mięso przykryte folią, żeby zbytnio sie nie wysuszyło), kilka razy polać mięso wytworzonym sosem, smacznego