Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam kaczkę, pod każdą postacią, taką robiłam pierwszy raz, oczywiście była przepyszna
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 74
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 656
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 71
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 74
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 656
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 71
Składniki
1. kaczkę umyć, natrzeć solą, sosem sojowym, czosnkiem i majerankiem (w środku również) odstawić na dobę do lodówki, 2. mięso wymieszać z pokrojoną drobno wątróbką, cebulą, namoczoną bułką i jajkiem, dodać posiekaną natkę, doprawić solą i pieprzem, 3. tuszkę kaczki napełnić farszem, zaszyć, ułożyć w brytfannie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st, piec ok 2 godz (ja przez 1 godzinę piekłam mięso przykryte folią, żeby zbytnio sie nie wysuszyło), kilka razy polać mięso wytworzonym sosem, smacznego