Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam kaczkę, pod każdą postacią, taką robiłam pierwszy raz, oczywiście była przepyszna
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95081
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1899
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5716
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5710
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95081
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1899
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5716
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5710
Składniki
1. kaczkę umyć, natrzeć solą, sosem sojowym, czosnkiem i majerankiem (w środku również) odstawić na dobę do lodówki, 2. mięso wymieszać z pokrojoną drobno wątróbką, cebulą, namoczoną bułką i jajkiem, dodać posiekaną natkę, doprawić solą i pieprzem, 3. tuszkę kaczki napełnić farszem, zaszyć, ułożyć w brytfannie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200st, piec ok 2 godz (ja przez 1 godzinę piekłam mięso przykryte folią, żeby zbytnio sie nie wysuszyło), kilka razy polać mięso wytworzonym sosem, smacznego