Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15297
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5307
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9034
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17649
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1775
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15297
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5307
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9034
Składniki
Kaczkę dokładnie oczyścić. Umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Natrzeć z wierzchu solą i majonezem, ketchupem, oprószyć papryką słodką. W środku solą, papryką i majerankiem.
Umyte jabłka pokroić na ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne. Nie obierać. Skropić olejem i oprószyć majerankiem. Upchnąć do kaczki tyle ile się da. Można spiąć wykałaczkami, ale niekoniecznie.
Kaczkę umieścić w gęsiarce i obłożyć ćwiartkami jabłek.
Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 2 godz.
Przed końcem pieczenia zdjąć przykrywę, żeby jeszcze ładnie przyrumienić kaczkę.
Podawać kaczkę gorącą do obiadu z pieczonymi jabłkami. Smacznego.