Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 208
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 57
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 17
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 15
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 208
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 57
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 17
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 15
Składniki
Kaczkę dokładnie oczyścić. Umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Natrzeć z wierzchu solą i majonezem, ketchupem, oprószyć papryką słodką. W środku solą, papryką i majerankiem.
Umyte jabłka pokroić na ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne. Nie obierać. Skropić olejem i oprószyć majerankiem. Upchnąć do kaczki tyle ile się da. Można spiąć wykałaczkami, ale niekoniecznie.
Kaczkę umieścić w gęsiarce i obłożyć ćwiartkami jabłek.
Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 2 godz.
Przed końcem pieczenia zdjąć przykrywę, żeby jeszcze ładnie przyrumienić kaczkę.
Podawać kaczkę gorącą do obiadu z pieczonymi jabłkami. Smacznego.