Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka w maladze"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 679
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 512
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 77
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 679
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 512
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 77
Składniki
Umytą, osuszoną, oprószoną przyprawami kaczkę, odstawiam na 20 min w chłodne miejsce. Wkładam do brytfanny, smaruję delikatnie tłuszczem i piekę.
Z podrobów, warzyw i przypraw gotuję „smak” na galaretę; daję tyle wody, by po ugotowaniu uzyskać 3 szklanki wywaru. Gorący odcedzam, łączę z malagą i rozpuszczoną żelatyną, całość lekko podgrzewam.
Na głębokim półmisku układam porcje kaczki (bez kości), dekoruję owocami, zalewam galaretą, wstawiam do lodówki na kilka godz. Zdobię półmisek zieleniną.
180 min, porcja 490 kcal, koszt porcji ok. 3,50 zł, przepis na 12 porcji.Źródło: Kobieta i życie