Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kaczka w śmietanowej potrawce"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 112
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 112
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Kosmala z Czarnolasu .
Zagotuj 5 litrów wody. Kaczkę umyj, włóż do wrzątku. Dodaj obrane warzywa (marchewki, pietruszkę, por i seler). Jedną cebulę obierz, opiecz na ogniu, dodaj do garnka.
Wrzuć kostki rosołowe i przyprawy, gotuj godzinę. Dodaj liść selera i natkę, gotuj godzinę.
Kaczkę wyjmij, ostudź. Mięso obierz ze skóry i oddziel od kości, pokrój drobno. Pozostałe cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na patelni na oleju. Dodaj mięso, smaż ok. 5 minut. Dodaj śmietanę, wymieszaj. Posyp suszonym koperkiem, przypraw solą i pieprzem. Nie gotuj!
<strong>Czas przygotowania 150 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie