Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty filet z kaczki w sosie morelowym to jest to czego szukasz jako inspiracji na przygotowanie Świąt Wielkanocnych.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3955
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415420
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2553
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3955
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415420
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2553
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam kości oraz skórę. Przekładam do naczynia, nacieram solą, pieprzem oraz rozmarynem i smażę na rozgrzanym oleju.
2. Morele przekładam do garnka zalewam jedną szklanką gorącej wody, wlewam bulion rosołowy, dodaję masło, brązowy cukier, sok z pomarańcza, odrobinę soli oraz pieprzu i gotuję koło 20 minut. Po ugotowaniu studzę i blenduję.
3. Mięso kroję na mniejsze kawałki, układam w naczyniu i polewam rozgrzanym sosem. 4. Gotowe. 5. Smacznego.