Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kaczki jest delikatne i miękkie.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17411
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17411
Składniki
Mięso z kaczki nacieram solą i pieprzem. Posypuje majerankiem z każdej strony (ilość w/g upodobań). Wkładam do naczynia, wlewam olej i dusze pod przykryciem (od czasu do czasu podlewam wodą). Po około 40 minutach dodaję grzyby i w dalej dusze.
Kiedy mięso będzie miękkie zdejmuję z ognia i odlewam wytopiony tłuszcz (co nie jest konieczne). Wlewam śmietanę i jeszcze na chwilę stawiam na ogniu do momentu kiedy sos będzie gęsty.