Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kaczki jest delikatne i miękkie.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1809
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1172
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2260
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1809
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1172
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2260
Składniki
Mięso z kaczki nacieram solą i pieprzem. Posypuje majerankiem z każdej strony (ilość w/g upodobań). Wkładam do naczynia, wlewam olej i dusze pod przykryciem (od czasu do czasu podlewam wodą). Po około 40 minutach dodaję grzyby i w dalej dusze.
Kiedy mięso będzie miękkie zdejmuję z ognia i odlewam wytopiony tłuszcz (co nie jest konieczne). Wlewam śmietanę i jeszcze na chwilę stawiam na ogniu do momentu kiedy sos będzie gęsty.