Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kaczki jest delikatne i miękkie.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 967
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1813
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1884
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9141
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 967
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1813
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1884
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9141
Składniki
Mięso z kaczki nacieram solą i pieprzem. Posypuje majerankiem z każdej strony (ilość w/g upodobań). Wkładam do naczynia, wlewam olej i dusze pod przykryciem (od czasu do czasu podlewam wodą). Po około 40 minutach dodaję grzyby i w dalej dusze.
Kiedy mięso będzie miękkie zdejmuję z ognia i odlewam wytopiony tłuszcz (co nie jest konieczne). Wlewam śmietanę i jeszcze na chwilę stawiam na ogniu do momentu kiedy sos będzie gęsty.