Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 292
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1198
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1250
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13391
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 292
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1198
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1250
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13391
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę wrzuciłam do rękawa do pieczenia. Skropiłam je olejem posypałam solą i wymieszałam. Kasze piersi i udka oblałam sosami i ułozyłam na ziemniakach. całość piekłam 1,5 do 2 godzin. Najpierw w pól godziny w 200 stopniach a dalszy czas w 160. Piekłam kaczkę dwie godziny bo lubię bardzo miękkie mięso a skórka wtedy robi się cienka i chrupiąca. Przy pieczeniu w rękawie nie ma ryzyka, że mięso będzie suche.
Smacznego :)