Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5666
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 571
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5666
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 98
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 571
Składniki
Obrane ziemniaki i cebulę wrzuciłam do rękawa do pieczenia. Skropiłam je olejem posypałam solą i wymieszałam. Kasze piersi i udka oblałam sosami i ułozyłam na ziemniakach. całość piekłam 1,5 do 2 godzin. Najpierw w pól godziny w 200 stopniach a dalszy czas w 160. Piekłam kaczkę dwie godziny bo lubię bardzo miękkie mięso a skórka wtedy robi się cienka i chrupiąca. Przy pieczeniu w rękawie nie ma ryzyka, że mięso będzie suche.
Smacznego :)