Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna kaczka na obiadek.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 644
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 644
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
Składniki
Wykonanie: Kaczkę posolić, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, zalać wcześniej przygotowaną zalewą i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie kaczkę wyjąć z zalewy, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny. Podczas pieczenia podlewać kaczkę powstałym sosem. Do powstałego soku z pieczenia dodać rozmąconą w odrobinie wody mąkę, wsypać oliwki i wszystko zapiec. Podawać z ryżem.