Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna kaczka na obiadek.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 422
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 50
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1374
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1855
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 422
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 50
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1374
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1855
Składniki
Wykonanie: Kaczkę posolić, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, zalać wcześniej przygotowaną zalewą i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie kaczkę wyjąć z zalewy, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny. Podczas pieczenia podlewać kaczkę powstałym sosem. Do powstałego soku z pieczenia dodać rozmąconą w odrobinie wody mąkę, wsypać oliwki i wszystko zapiec. Podawać z ryżem.