Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna kaczka na obiadek.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Wykonanie: Kaczkę posolić, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, zalać wcześniej przygotowaną zalewą i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie kaczkę wyjąć z zalewy, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny. Podczas pieczenia podlewać kaczkę powstałym sosem. Do powstałego soku z pieczenia dodać rozmąconą w odrobinie wody mąkę, wsypać oliwki i wszystko zapiec. Podawać z ryżem.