Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna kaczka na obiadek.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 230
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 47
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17502
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 230
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 47
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17502
Składniki
Wykonanie: Kaczkę posolić, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, zalać wcześniej przygotowaną zalewą i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie kaczkę wyjąć z zalewy, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny. Podczas pieczenia podlewać kaczkę powstałym sosem. Do powstałego soku z pieczenia dodać rozmąconą w odrobinie wody mąkę, wsypać oliwki i wszystko zapiec. Podawać z ryżem.