Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna kaczka na obiadek.
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18378
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 829
Rozpływająca się w ustach przekąska.
Odsłon: 248
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 745
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18378
To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 829
Rozpływająca się w ustach przekąska.
Odsłon: 248
Składniki
Wykonanie: Kaczkę posolić, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, zalać wcześniej przygotowaną zalewą i odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Następnie kaczkę wyjąć z zalewy, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny. Podczas pieczenia podlewać kaczkę powstałym sosem. Do powstałego soku z pieczenia dodać rozmąconą w odrobinie wody mąkę, wsypać oliwki i wszystko zapiec. Podawać z ryżem.