Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kajzerki nadziewane mięsem mielonym to świetna propozycja na danie obiadowe a także prosty sposób na urozmaicenie sobie śniadań lub kolacji. Bułeczki najlepiej smakują podane na gorąco z czerwonym barszczem lub bulionem, są bardzo smaczne, pożywne i sycące.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Z kajzerek odcinamy wierzchy, tak by dolna część bułki była znaczne większa, wyjmujemy z nich miękisz a następnie namaczamy go w zimenej wodzie i dokładnie odciskamy. Obraną cebulę drobno siekamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze części.
Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy odciśnięty miękisz z bułek oraz posiekaną cebulę, wszystko doprawiamy do smaku solą, sporą ilością czarnego pieprzu, czosnkiem granulowanym i słodką papryką. Mięsną masę starannie wyrabiamy dłonią. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy mięsną masę około 5 minut, często mieszając po czym lekko przestudzamy.
Bułeczki napełniamy mięsną masą, na wierzchu umieszczamy pokrojone pomidorki a na pomidorkach układamy żółty ser. Bułeczki układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Tak przygotowane bułeczki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. C około 12-15 minut, na 3 minuty przed końcem pieczenia bułki przykrywamy wierzchami.