Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto przynajmniej raz wypróbować przepis na pieczonego kalafiora. Pieczenie nadaje temu znanemu i lubianemu warzywu głębokiego smaku i aromatu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 788
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2824
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 940
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 788
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2824
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 940
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1683
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Składniki
Kwiat kalafiora gotujemy na półtwardo przez 10 minut w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli. W miseczce łączymy olej, wodę, koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Ugotowanego kalafiora przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i nacieramy przygotowaną marynatą.
Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego!