Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty do przygotowania, pyszny kalafior obtoczony w maśle i bułce tartej, który sprawdzi się idealnie jako danie główne lub dodatek do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych.
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 187
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 224
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 904
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 187
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 224
Oponki dubajskie to deser, który zainspirowała popularność czekolady dubajski...
Odsłon: 904
Składniki
Kalafior obrać z liści i podzielić na różyczki. Do garnka wlać wodę, zagotować, doprawić solą do smaku i wymieszać, aby sól się rozpuściła. Kalafior opłukać w zimnej wodzie i wrzucić do garnka. Gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany kalafior odsączyć na durszlaku.
Na patelni rozpuścić masło. Dodać ugotowane różyczki kalafiora i przemieszać, aby obtoczyć je w maśle. Następnie dodać odpowiadającą nam ilość bułki tartej i wymieszać. Całość smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż bułka tarta pięknie się podpiecze. Smacznego!