Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty do przygotowania, pyszny kalafior obtoczony w maśle i bułce tartej, który sprawdzi się idealnie jako danie główne lub dodatek do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych.
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1258
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 192
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 483
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 42
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1258
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 192
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 483
Składniki
Kalafior obrać z liści i podzielić na różyczki. Do garnka wlać wodę, zagotować, doprawić solą do smaku i wymieszać, aby sól się rozpuściła. Kalafior opłukać w zimnej wodzie i wrzucić do garnka. Gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany kalafior odsączyć na durszlaku.
Na patelni rozpuścić masło. Dodać ugotowane różyczki kalafiora i przemieszać, aby obtoczyć je w maśle. Następnie dodać odpowiadającą nam ilość bułki tartej i wymieszać. Całość smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż bułka tarta pięknie się podpiecze. Smacznego!