Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty do przygotowania, pyszny kalafior obtoczony w maśle i bułce tartej, który sprawdzi się idealnie jako danie główne lub dodatek do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16851
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 844
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23893
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16851
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 844
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23893
Składniki
Kalafior obrać z liści i podzielić na różyczki. Do garnka wlać wodę, zagotować, doprawić solą do smaku i wymieszać, aby sól się rozpuściła. Kalafior opłukać w zimnej wodzie i wrzucić do garnka. Gotować do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany kalafior odsączyć na durszlaku.
Na patelni rozpuścić masło. Dodać ugotowane różyczki kalafiora i przemieszać, aby obtoczyć je w maśle. Następnie dodać odpowiadającą nam ilość bułki tartej i wymieszać. Całość smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż bułka tarta pięknie się podpiecze. Smacznego!