Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne "czyszczenie lodówki" :-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Kalafiora ugotować al dente. Pierś umyć, oczyścić, pokroic w dosyć drobną kostkę. Przyprawić sola i pieprzem, usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Jajko zmiksować blenderem ze śmietaną i przyprawami. Ser zetrzec na drobnych oczkach.
Kokilki wysmarować tłuszczem, ciasto podzielić na 6 kwadratów, wyłożyć nim kokilki. Lekko posmarować ketchupem, wyłożyć kalafior i pierś z kurczaka, zalać zalewą jajeczno-śmietanową. Wierzch posypać startym serem. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)