Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne "czyszczenie lodówki" :-)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38044
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38044
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 154
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9236
Składniki
Kalafiora ugotować al dente. Pierś umyć, oczyścić, pokroic w dosyć drobną kostkę. Przyprawić sola i pieprzem, usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Jajko zmiksować blenderem ze śmietaną i przyprawami. Ser zetrzec na drobnych oczkach.
Kokilki wysmarować tłuszczem, ciasto podzielić na 6 kwadratów, wyłożyć nim kokilki. Lekko posmarować ketchupem, wyłożyć kalafior i pierś z kurczaka, zalać zalewą jajeczno-śmietanową. Wierzch posypać startym serem. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)