Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne "czyszczenie lodówki" :-)
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6908
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8593
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 219
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1233
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6908
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8593
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 219
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1233
Składniki
Kalafiora ugotować al dente. Pierś umyć, oczyścić, pokroic w dosyć drobną kostkę. Przyprawić sola i pieprzem, usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Jajko zmiksować blenderem ze śmietaną i przyprawami. Ser zetrzec na drobnych oczkach.
Kokilki wysmarować tłuszczem, ciasto podzielić na 6 kwadratów, wyłożyć nim kokilki. Lekko posmarować ketchupem, wyłożyć kalafior i pierś z kurczaka, zalać zalewą jajeczno-śmietanową. Wierzch posypać startym serem. Piec w temp. 200 stopni ok. 25-30 min. Smacznego :-)