Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie banalnie proste do przygotowania, ale za to pyszne w smaku !!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13512
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5864
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7607
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13512
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5864
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7607
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki . Wrzucić do wrzącej, lekko osolonej i ocukrzonej wody. Gotować około 15 minut. Odcedzić, ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym , obłożyć plasterkami sera, posypać nasionami słonecznika , oprószyć papryką . Zapiekać w piekarniku , aż ser się stopi. Po wyjęciu z pieca posypać posiekanym koperkiem . Można podawać z ziemniakami i surówką.