Do góry

Dania główne Przepis na:

Kalafior zapiekany

Kalafior zapiekany

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 585

Dodano:

Odsłon: 11155

Danie banalnie proste do przygotowania, ale za to pyszne w smaku !!

Składniki

  • Kalafior, 1
  • żółty ser w plastrach, 10 dag
  • masło, 1 łyżka
  • nasiona słonecznika, 1 łyżeczka
  • koperek, 1 pęczek
  • cukier, łyżeczka
  • papryka i sól, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kalafior zapiekany

Przygotowanie

  1. Kalafior podzielić na różyczki . Wrzucić do wrzącej, lekko osolonej i ocukrzonej wody. Gotować około 15 minut. Odcedzić, ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym , obłożyć plasterkami sera, posypać nasionami słonecznika , oprószyć papryką . Zapiekać w piekarniku , aż ser się stopi. Po wyjęciu z pieca posypać posiekanym koperkiem . Można podawać z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń