Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie banalnie proste do przygotowania, ale za to pyszne w smaku !!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki . Wrzucić do wrzącej, lekko osolonej i ocukrzonej wody. Gotować około 15 minut. Odcedzić, ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym , obłożyć plasterkami sera, posypać nasionami słonecznika , oprószyć papryką . Zapiekać w piekarniku , aż ser się stopi. Po wyjęciu z pieca posypać posiekanym koperkiem . Można podawać z ziemniakami i surówką.